marți, 7 iulie 2020

Obisnuiesti sa mananci paine prajita?


Unul dintre alimentele care nu lipseste din dieta celor care tin la silueta este painea prajita, astfel ca afla cate calorii are o felie de paine prajita in acest articol.

Painea este unul dintre alimentele de la care multe persoane renunta intr-o dieta, lucru care este o greseala, pentru ca astfel organismul va fi privat de multi carbohidrati importanti. Fiecare aliment are rolul sau important in dieta, iar lipsa unuia sau altuia poate produce dezechilibre in organism. Din acest motiv, alimentele trebuie consumate cu masura.

Ceea ce ne ingrasa nu este painea, ci produsele care sunt asociate cu ea. Evident, nu trebuie sa consumam o cantitate mare de paine, dar 1 sau 2 felii de paine la masa este o cantitate normala. Asa cum spune si DoctorMit, o atentie deosebita trebuie acordata alimentelor pe care le consumam impreuna cu paine, printre care, grasimile, dulciurile, pastele, cartofii, orezul, carnea.

Valoarea nutritionala a painii nu inseamna doar proteine, glucide si lipide. Painea contine si vitamine printre care, B, PP si E, care au un rol important in prevenirea imbatranirii, minerale precum fosfor, magneziu, potasiu si oligoelemente de care organismul are nevoie precum fier si zinc.

Pentru ca painea proaspata este mai greu de digerat decat painea prajita, acesta este un motiv pentru care multe persoane o prefera.

In ceea ce priveste caloriile din paine prajita, acestea, sunt in acelasi numar, deoarece prin prajire, nu se pierde continutul caloric al painii, ci doar o parte din cantitate de apa. Cu privire la numarul de calorii dintr-o felie de paine acesta este de 64 de calorii. Pentru cei care isi doresc sa consume paine prajita si in acelasi timp sa beneficieze de un consum redus de calorii, painea prajita, nu este recomandata, deoarece datorita gustului acesteia, cantitatea consumata este posibila sa fie mai mare decat in cazul celei din faina alba. Ca urmare, rezultatul poate fi chiar adaugarea unui numar de kilograme.

Pentru persoanele care isi doresc sa consume paine dar in acelasi timp sa contina o cantitate mica de calorii, atunci se recomanda consumul de paine neagra.

Daca facem parte din categoria persoanelor care isi doresc sa consume paine, atunci, o varianta mai sanatoasa decat cea din faina alba este varianta de paine din faina integrala, graham sau neagra, deoarece acestea au un continut mai mare de nutrienti precum vitaminele B1, B2, acid folic, potasiu, fosfor, calciu, magneziu si fibre. Pe de alta parte, aceste tipuri de paine au si alte avantaje, astfel ca previn balonarea si constipatia.

Indiferent ce tip de paine vom alege, alba, neagra, din secara sau graham este important sa consumam o cantitate de 150-250 de grame pe zi. Pe langa paine, o persoana mai poate consuma orez, cartofi fierti sau paste, dar niciodata in acelasi timp cu paine.

Vezi si alte informatii despre subiect in urmatorul videoclip marca DoctorMIT:






Un comentariu:

  1. Când solicitam un împrumut pentru a-mi cumpăra clădirea ca proprietar de mică afacere într-o situație dificilă, băncile convenționale au spus că nu mă pot ajuta. Firma de împrumuturi de la domnul Lee s-a așezat cu mine, a auzit situația mea și a decis că merit să risc. Aici suntem 5 ani mai târziu și tocmai mi-am reînnoit împrumutul pentru încă 7 ani. Nu aș fi putut cumpăra clădirea mea fără ajutorul împrumutului de la dl lee și voi fi dator pentru totdeauna cu ei pentru că mi-au dat o șansă când nimeni altcineva nu ar face-o. "Iată dl lee
    adresa de e-mail de contact: 247officedept@gmail.com De asemenea, pe WhatsApp: + 1-989-394-3740 Așa că voi sfătui pe oricine care caută un împrumut să-l contacteze pe dl Lee pentru asistență cu finanțarea împrumuturilor.

    RăspundețiȘtergere