miercuri, 8 martie 2017

Astazi vom afla ce reprezinta de fapt ISCIR

Centralele termice fac parte din viata noastra si sunt intalnite in peste 50% din locuintele mediului urban, fiind tot mai comune si in zonele rurale care dispun de facilitatile necesare in acest sens. Sistemele sunt foarte eficiente si ajuta la efectuarea unor economii semnificative si cu toate ca pretul total pentru achizitionare, instalare, dar si punere in functiune, de multe ori, depasteste 1.000 de lei, suma este amortizata in decurs de cativa ani. In schimb, pe langa confortul adus, centralele termice implica si o responsabilitate importanta, astfel ca oricine trebuie sa stie ce reprezinta Iscir, adica o entitate a statului care are anumite atributii.

Atributii Iscir

Iscir – Inspectia de stat pentru controlul cazanelor, recipientelor sub presiune si instalatiilor de ridicat
– trebuie sa se asigure ca sunt respectate toate legile impuse in aceasta arie de activitate si vegheaza de la distanta, apoi efectueaza diferite controale si verificari pentru a depista eventuale probleme. In plus, aceasta entitate evalueaza ca instalatiile si echipamentele folosite sa se adapteze la cerintele impuse de stat, sa fie respectate toate regulile, iar in cazul in care apar probleme, sunt evaluate cauzele care au dus la aparitia situatiilor neplacute si se cauta cele mai bune solutii pentru evitarea acestora. De asemenea, atunci cand sunt depistate situatii in care nu sunt respectate rigorile, atunci sunt aplicate sanctiuni usturatoare pentru proprietari.

Cu alte cuvinte, cei care se intreaba ce reprezinta Iscir, trebuie sa stie ca aceasta lucreaza in subordinea statului si ca este orientata catre binele locuitorilor, prin vegherea activtatii lor si a celor care opereaza in acest domeniu. Asadar, oricine isi instaleaza in locuinta o centrala termica trebuie sa indeplineasca anumite conditii impuse, sa fie inclus in baza de date, iar abia dupa se poate bucura de tot confortul adus de un asemenea dispozitiv, respectand in continuare diferite reguli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu