duminică, 29 iulie 2018

De ce trebuie sa evitam roaderea unghiilor


Conform statisticilor, circa jumatate dintre copii si adolescenti isi rod unghiile, iar acest obicei este unul care poate fi preluat si mai tarziu in viata, iar adultii care ajung in acest punct, cu siguranta, au inceput totul cand erau mici si nu au luat masurile adecvate. Exista unele studii conform carora acest obicei poate fi genetic, astfel ca parintii care isi rod unghiile vor putea avea copii care sa preia acest obicei, chiar si atunci cand se renunta la acesta inainte de nasterea copilului.

Este bine cunoscut faptul ca roaderea unghiilor este un semn al nervozitatii si stresului si este mai des intalnit in cazul celor care se confrunta cu diferite probleme. Totodata, fenomenul este intalnit si in cazul celor care se plictisesc, care sunt infometati sau cei care nu se simt siguri, fiind un automatism care este efecutat fara a gandi.

Trebuie oprit
Cu toate ca problemele aduse de acest obicei nu sunt foarte serioase, exista cateva minusuri importante de care ar trebui sa tina cont orice persoana, iar in primul rand putem aminti faptul ca unghiile vor creste intr-un mod ciudat in cazul in care este afectat tesutul din jurul unghiilor. Un schimb, totul nu se rezuma numai la acestea, intrucat obiceiul poate afecta chiar si dantura, ceea ce presupune ca dintii se pot ciobi sau crapa, insa nu trebuie omise nici problemele de la nivelul maxilarului. Mai mult, mainile sunt pline de microbi, iar unghiile sunt un loc ideal in care acestia sa se adaposteasca, motiv pentru care oricine se va putea imbolnavi.

Prevenire
Cu siguranta nu exista un tratament care sa rezolve peste noapte problema cu roaderea unghiilor, insa sunt cateva trucuri de care poate tine cont oricine si, cu siguranta, se vor observa imbunatatiri semnificative. Asadar, este ideal ca unghiile sa fie taiate scurt, intrucat satisfactia nu va fi la fel de mare atunci cand sunt roase. O alta idee foarte simpla este apelarea la diferite lacuri care sa fie folosite pe unghii care, nu numai ca vor arata mai bine, dar vor avea un gust neplacut, motiv pentru care roaderea lor nu va mai aduce aceeasi satisfactie.

De asemenea, o alta solutie este apelarea la saloanele de infrumusetare unde este nevoie de alocarea unui buget generos, iar gandul la sumele achitate ii va face pe multi sa renunte la acest obicei. O idee simpla la care, cu siguranta, putini se vor gandi, este optarea pentru niste manusi care sa fie purtate prin casa si va face imposibil ca unghiile sa fie roase. In plus, ideal ar fi sa se determine factorii care duc la punerea in practica a obiceiului, care sunt situatiile stresante si adoptarea unui stil de viata mai comod pentru a nu mai avea astfel de griji.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu