sâmbătă, 2 iunie 2018

De ce ai nevoie de anvelope de calitate


Putini soferi se gandesc ca unele dintre cele mai importante elemente ale autoturismelor pe care le conduc sunt anvelopele, insa acestea sunt cele care asigura legatura dintre masina si sosea. Astfel, este recomandat intotdeauna sa ne orientam catre cei mai cunoscuti producatori, care sa aduca cele mai bune conditii de fiecare data cand circulam.

Siguranta
Cele mai mari branduri asigura conditii optime, anvelopele fiind foarte sigure, astfel ca autovehiculele sa fie controlate in mod corespunzator. Totusi, la fel de important este ca anvelopele sa fie folosite la presiunea corecta, pentru ca cele umflate prea tare aduc riscul unei explozii, pe cand cele prea desumflate se vor uza mai repede si nu mai permit folosirea corespunzatoare a masinii.

Bineinteles, performantele unui autoturism sunt mult influentate de cauciucuri, astfel ca soferii nu se pot asigura la cele mai bune conditii obtinute prin achizitionarea celor mai ieftine anvelope. Totodata, acestea din urma vin la pachet cu cresterea considerabila a distantei de franare, ceea ce duce la sporirea riscurilor de accident. Asadar, nu numai ca soferii sunt cei mai expusi, ci si ceilalti participanti la trafic, inclusiv pietonii, astfel ca daca iti doresti sa nu te confrunti cu astfel de situatii neplacute poti apela la cauciucurijante.ro.

Asteptari realiste
De asemenea, este important ca soferii sa aiba asteptari realiste de la un set de anvelope pentru ca este bine cunoscut faptul ca cele care aduc performante superioare se vor uza mai repede decat celelalte. In schimb, acestea din urma nu vor fi la fel de stabile in curbe, iar distanta de franare va fi mult mai mare.

Evita anvelopele all season
La fel de important este sa fie evitate anvelopele all season, care nu sunt practice nici in cursul verii, nici al iernii. Vara distanta de franare va fi mai ridicata, iar pe drumuri umede performantele vor fi foarte slabe, pe cand iarna pe drumurile acoperite de zapada vor creste riscurile. Acestea sunt alese, de obicei, de catre soferii mai comozi, care nu isi doresc ca la schimbarea sezoanelor sa inlocuiasca anvelopele de vara, cu cele de iarna, insa aceasta este modalitatea cea mai recomanda pentru a avea parte de cele mai bune conditii.

Seturi
Daca apelezi la cauciucurijante.ro se recomanda sa cumperi minim doua anvelope, cu toate ca ideal este sa cumperi direct un set complet. In schimb, este esential ca niciodata un sofer sa nu achizitioneze o singura anvelopa, pentru ca performantele masinii vor scadea considerabil, iar acest lucru va duce la uzarea mai rapida si neuniforma a celorlalte cauciucuri.

Aici preturile sunt foarte bune si cu toate ca poti plati un pret mai mare pentru un set de anvelope de calitate, pe termen lung ajungi sa faci economii, intrucat acestea sunt mult mai eficiente si vor trece cu brio testul timpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu