vineri, 18 august 2017

Cat dureaza un zbor pana in capitala Egiptului, Cairo

Cairo reprezinta unul dintre cele mai grozave orase din lume, fiind bine cunoscut pentru istoria sa bogata, dar si pentru nenumaratele activitati propuse la tot pasul. Aglomeratia si poluarea sunt singurele minusuri care, cu siguranta, sunt combatute de toate celelalte plusuri aduse, motiv pentru care oricine va alege bilete avion Cairo, cu siguranta, nu va fi dezamagit.

Piramidele din Giza



Piramidele sunt cunoscute in toata lumea si nu au cum sa nu fie incluse pe itinerariul celor care ajung in Cairo. Acestea au uimit turistii de-a lungul secolelor si continua sa fie unele dintre cele mai vizitate monumente de pe tot globul, in ciuda caldurii si prafului. Din tot grupul, Piramida lui Keops este cea mai mare si cea mai populara, fiind foarte impunatoare, insa nici interiorul nu se lasa mai prejos intrucat sunt ascunse mai multe pasaje inguste ce merita descoperite. Chiar in spatele acesteia se regaseste un muzeu unde sunt expuse obiecte ce atesta istoria bogata a zonei. Sfinxul vegheaza piramidele de la mica distanta si completeaza peisajul unic al acestui platou regasit la doar 13 km de centrul orasului.

Muzeul Egiptean



Acesta reprezinta unul dintre cele mai grozave muzee ale lumii si este nevoie chiar si de cateva saptamani pentru a putea admira in parte fiecare exponat. Muzeul a fost infiintat in anul 1857 de catre egiptologul francez August Mariette in centrul Cairo-ului si cu toate ca doar o mica parte a colectiei este expusa, din cauza limitarilor de spatiu, turistii nu vor fi dezamagiti. Printre principalele atractii se numara Galeriile lui Tutankamon si toate comorile descoperite in mormantul acestuia.

Cine va alege bilete avion Cairo va fi nevoit sa parcurga un drum de peste 10 ore cu una sau doua escale, insa rasplata va fi pe masura, capitala Egiptului avand cate ceva pregatit pentru fiecare membru al familiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu